Frukost Malmö: Kundlojalitet skapas genom medarbetarengagemang!

maj 31
Undersökningar visar att medarbetarengagemang i svenska företag är lågt, smärtsamt lågt. Bl.a. visar Gallup att endast 16% av svenska medarbetare är aktivt engagerade i verksamheterna där de arbetar. Lågt engagemang påverkar förstås företag som arbetsgivare. De negativa effekterna av lågt engagemang visar sig på flera sätt i organisationen, men även på kunder. Man bör komma ihåg att kundlojalitet börjar med medarbetarnas motivation.

Alla människor har olika drivkrafter och motivation påverkas av finansiella, emotionella och strukturella drivkrafter som ser olika ut för varje person. Eftersom de bakomliggande drivkrafterna är olika motiveras människor av olika saker. Individen själv vet bäst vad som engagerar och motiverar


Vanliga utmaningar kan vara att nå alla, att ständigt hitta på nya sätt att motivera och framförallt att motivation och engagemangsarbetet ska pågå kontinuerligt för att ge en långsiktig förändring. För att ett engagemangsarbete inte ska upphöra när det blir vardag krävs rutiner och arbetssätt som är hållbara.


Ett effektivt sätt att arbeta är att implementera gamification i sin organisation. Genom att arbeta med gamification på flera nivåer i sin organisation leder till att man skapar större engagemang. I ett motivationsprogram kan medarbetare engageras till den grad att de mest ensidiga uppgifter kan upplevas som roliga att genomföra. Om man ska lyckas med utmaningarna som nämns ovan bör gamification appliceras brett; den kan påverka kunskapsinhämtning, säkerställa compliance, utveckla samarbeten och stärka kulturer. Gamification är en kommande defacto standard, särskilt för arbetsgivare som vill vara moderna och attraktiva för millenials.


På vår frukost kommer Daniel Marcko från Inspiration Company guida oss i när man ska använda vilka metoder och hur man kan arbeta för att implementera ett arbetssätt som leder till ökat engagemang. Du kommer även få ta del av ett skarpt Case, Soluno som under en längre tid arbetat lyckosamt med sitt medarbetarengagemang, deras utmaningar, vad de upplevt på resan och vad skillnaden blev i organisationen, för kunden, medarbetaren och företaget.


Föredragande: Daniel Marcko, Inspiration Company


Praktiska detaljer
Datum:
Torsdag 31 maj 2018

Tid:
8:30-9:30, från 8:00 serveras frukostbuffé

Plats:
Elite hotel Plaza, Gustav Adolfs torg, Malmö

Anmälan till:
Registrera din anmälan HÄR
Eventuella frågor hänvisas till emma.link@kontakta.se alt 073 370 35 53
Frukosten är kostnadsfri. Om du får förhinder och inte avbokar 24 timmar innan debiterar vi 500 kr exkl. moms.


Frukosten är ett sammarbete mellan:

Kontakta_Logo liteninspi - logga