Möt Victor Cavalli-Björkman på Trygg Hansa!

Namn: Victor Cavalli-Björkman
Titel: Chef för kundservice Outbound
Företag: Trygg Hansa

Victor Cavalli-BjörkmanHej Victor Cavalli-Björkman! Du är chef för kundservice Outbound på Trygg Hansa i Malmö. Vad jag förstår har du arbetat med kundrelationer väldigt länge. Skulle du vilja berätta vad gjorde du innan du började arbeta med kundservice/telefonförsäljning?
Jag har arbetet inom kundservice i hela min yrkesverksamma karriär. Jag började arbeta på Trygg-Hansa som försäkringsrådgivare strax efter jag hade tagit studenten. Innan dess hade jag haft olika sommarjobb i kundtjänst inom bank och försäkring.

Då förstår jag att du arbetat på Trygg Hansa hela din karriär. Vilket jobb har du idag och hur har karriärvägen dit sett ut?
Mitt nuvarande jobb är som avdelningschef för Trygg-Hansas utringande försäkringsrådgivning på vårt kontor i Malmö. I min roll så har jag ansvar för sju rådgivningsteam med ca 14 medarbetare pr team. Jag började själv som försäkringsrådgivare på Trygg-Hansa strax efter jag hade tagit studenten. Rollen passade mig utmärkt då jag samtidigt studerade till civilekonom på universitetet. Jobbet gav mig möjlighet att få relevant arbetslivserfarenhet samtidigt som jag kunde undvika att ta studielån! Under min fortsatta karriär så har jag arbetat som gruppchef på Trygg-Hansa och som avdelningschef för vår utringande försäkringsrådgivning i både Danmark och Norge under varumärket Codan. Det har varit oerhört utvecklande att ha haft möjligheten att arbeta nordiskt då det är en stor skillnad på både ledarskap och service i våra grannländer. Något som jag har haft stor nytta av i min nuvarande roll.

Vad är det bästa med att jobba med kundservice/telefonförsäljning?
Att varje dag få förmånen att få se resultatet av det arbete man lägger ner och samtidigt veta att man gör en skillnad för våra kunder.

Vad är det viktigaste som du haft med dig från det jobbet i din fortsatta karriär?
Att kunna lyssna och att vara tydlig i sin kommunikation! Lyssnar man inte så kommer man inte kunna ge rätt råd eller ta rätt beslut och är man inte tillräckligt tydlig i sin kommunikation så skapar det oro och missförstånd.

Vad upplever du är den största skillnaden på en person som arbetat med kundservice/telefonsälj och en som inte gjort det?
Om jag relaterar till mig själv så upplever jag att genom mitt jobb som försäkringsrådgivare blev bättre på att förstå och relatera till olika människor och deras behov. Man anpassar sig snabbt och har förmågan att både förstå och göra sig förstådd oavsett vem man pratar med.
Vilket är ditt främsta råd till en person som funderar på att söka ett jobb inom kundservice/telefonförsäljning?
Att det jobb man söker verkligen är det jobb man vill ha! För att lyckas så krävs det att man är fokuserad och engagerad i varje kundsamtal. För att lyckas med det så måste man vara motiverad och trivas med arbetsrollen.

Vad anser du är den viktigaste frågan för kontaktcenter- eller telefonsäljbolag just nu?
Att kunderna skall uppleva det som enkelt och smidigt att få hjälp oavsett vilken kanal man som kund väljer eller som man blir kontaktad av. Vi skall göra det enklare och inte svårare för kunder att få hjälp och service!

Hur ser du på framtiden för verksamheter som hanterar stora volymer kundrelationer?
Digitaliseringen ökar och det är viktigt att vi anpassar oss utefter hur våra kunder vill få service. Vi måste möta kunden i den kanal som kunden vill få service i och som kund skall man känna att information är relevant så att man inte behöver ta ytterligare kontakt för att lösa sitt ärende.

Tack för ett trevligt möte!
Emma Link, Kontakta