9
feb

Kontakta frukost Göteborg: Kvalitet och wow i kundkontakten!

Konsumenter röstar i allt högre grad med plånboken och där alternativ inte finns, ökar klagomål och missnöjde markant. Konsumentmarknaden blir allt mer komplex, vilket innebär att företag måste erbjuda komplexitet i sina kundkontakter. För att alltid kunna erbjuda vad konsumenter efterfrågar, och ibland överträffa med en wow-känsla, krävs ett brett arbete där hela verksamheten är engagerad. I detta seminarium får du ta del av en palett av exempel på vad du måste ha koll på för att kunna leverera wow till dina kunder!

Föredrag 1: Den nya ISO standarden för kundkontaktcenter – nu kan du certifiera dig!
Sedan ett par år tillbaka finns en ISO-standarden för kundkontaktcenter 18295 del 1 & 2. Från och med 2022 kan äntligen certifiering ske av svensk kundservice, telefonsälj och svarsservice, samt dess uppdragsgivare. Att följa standarder är alltid en konkurrensfördel, både nationellt och internationellt. Redan idag efterfrågas olika typer av kvalitetsbevis vid samarbeten eller upphandlingar. 


Standarden kan skapa värde hos kund, uppdragsgivare, medarbetare och kundkontaktcenter genom att förbättra och effektivisera service och relationen mellan uppdragsgivare och kundkontaktcenter. På sikt kommer standarden att bidra till att den generella kvalitetsnivån på kundkontaktcenter kommer att höjas. Det innebär att konsumenter på sikt kommer uppleva bättre bemötande och bättre service, vilket är bra för hela svenska marknaden!


I detta föredrag möter du bla Tina Wahlroth från Kontakta som varit med och tagit fram standarden, tillsammans med H1 Communication som redan idag tillämpar standarden i sin verksamhet och som berättar om vilka fördelar standarden ger.


Föredrag 2: Servicehandboken – för wow i kundmötet!

Kontaktas servicehandbok är Sveriges första handbok för professionellt kundbemötande och syftar till att inspirera och ge en grund till hur du och din organisation kan erbjuda professionell, förtroendeingivande och engagerad service till era kunder.


Kundupplevelse blir ett allt viktigare konkurrensmedel för företag, varumärken och organisationer. Erbjudande, priser, budskap och design går inte att jämföra och kopiera men själva upplevelsen i kundmötet behöver vara unik. Det är i kundmötet företag har chansen att göra ett positivt avtryck och det är de små sakerna som skiljer bra service från service som gör skillnad. 


För att behålla kunder behöver företag idag leverera bra service i varje kundmöte. Men för att kunderna ska bli ditt varumärkes ambassadör och marknadsförare behöver du leverera engagerad och förtroendegivande service. Hemligheten bakom riktigt professionell service är att bli en riktigt bra kommunikatör. 


Servicehandboken är framtagen av Kontakta tillsammans med Lilo, experter på wowservice samt inspiration från några av våra medlemmar. Möt Kontakta och Lilo under en gemensam frukost där vi pratar och berättar om varför Servicehandboken är så viktig för framtidens kommunikation och ledare.


Praktiska detaljer: 

Datum:9 feb 2022
Tid:08:30-10:00 med inledande frukost från kl 08:00. Föredrag 1: 08:30-09:15 Föredrag 2: 09:15-10:00
Plats:Återkommer om plats men centralt i Göteborg
Kostnad:Kostnadsfritt och öppet för alla. 
Anmälan:KLICKA HÄR!


Vid frågor kontakta Linda Moser (fd Magnusson), linda.moser@kontakta.se eller på telefon 0704 39 00 87.