Möt Nathalie Björklund som brinner för Kund- och medarbetarmöten i sin roll som teamchef på Responda!

Namn: Nathalie Björklund
Titel: Teamchef
Företag: Responda AB

Nathalie BjörklundVad var det som gjorde att du började arbeta med kunddialoger/växelhantering?
Jag började som många andra med telefonförsäljning där jag tidigt märkte att det inte passade mig, min personlighet och vad jag brann för. När min vän tipsade om ett arbete som innebar service och problemlösning på en svarsservice kändes det spännande men framförallt gav det mig en härlig känsla i magen!

Vilka är dina arbetsuppgifter idag och vad tror du är anledningen till att du fått möjligheten att arbeta med just detta? 
Idag arbetar jag med personalfrågor och leder två team på Responda. Det ena teamet består av telefonister och 1:e telefonister och det andra består av serviceledare som leder vår dagliga drift. Jag tror att anledningen till att jag blev befordrad till teamchef beror på att jag är en duktig och tydlig kommunikatör och inspiratör som vill leda mina medarbetare mot framgång. Jag trivs som allra bäst när det dyker upp en knepig utmaning då jag som person är en duktig problemlösare.

Du har arbetat dig upp inom företaget där du arbetar idag, vilka är de största förändringarna som skett med dig under denna resa?
Jag har under min tid som ledare insett vikten av att fira när det går bra, komma med tydliga budskap och förväntningar men också att vara mina medarbetares viktigaste inspiratör. I och med detta upplever jag att jag har ett stort förtroende hos mina medarbetare och att de vet vad som förväntas av dem.

Om du ska ranka de fem bästa sakerna med ditt jobb, vilka blir de och varför väljer du dem?
Det första jag kommer att tänka på är mina medarbetare! Det är roligt att se hur de utvecklas både som individer och i deras arbetssätt. Att få coacha och guida medarbetare mot framgång är en enorm drivkraft för mig.

Jag tänker också på mina närmaste kollegor och min chef som alltid stöttar mig och gör mig till en bättre ledare.

Jag uppskattar friheten i att planera och strukturera upp mina egna arbetsdagar.

Jag uppskattar även variationen i arbetet där mina dagar är olika och det dyker ofta upp nya situationer som jag behöver lösa.

Till sist arbetar jag på en arbetsplats som är väldigt serviceinriktad och jag har under resans gång insett att det är något jag kan och något jag gillar att arbeta med.

På vilket sätt upplever du att en person som arbetar med kundservice/växeltjänster utvecklas mest och vad tror du det beror på?
Som medarbetare på Responda bygger man upp sin förmåga att kommunicera med alla typer av människor. Våra medarbetare blir exemplariska problemlösare – dom kan möta alla typer av inringare i alla möjliga sinnesstämningar, vilket gör att man övar upp sin empatiska förmåga.

Du blir också väldigt allmänbildad då du hittar våra kunder i alla branscher och därmed ringer det in personer som har alla möjliga typer av frågor och problem.

Vilket är ditt främsta råd till en person som funderar på att söka ett jobb hos er?
Känner man att man vill utveckla sin förmåga att kommunicera, arbeta med människor och få en inblick i många verksamheter under en och samma dag – då är arbetet som telefonist på Responda helt rätt.

För oss är det inte speciellt viktigt vad man har gjort innan utan snarare vem du är och vad du vill göra idag.

Hur ser du på din framtid inom kunddialoger? Vilka möjligheter finns det och vad drömmer du om att utvecklas inom i ditt kommande arbetsliv?
Vikten av kommunikation är viktig i alla sammanhang, oavsett arbetsgivare eller relation och jag tror att man ständigt utvecklas i takt med att erfarenheterna blir fler och när man utsätts för olika typer av utmaningar. Den plats jag är på i livet just nu trivs jag väldigt bra med. Vad jag vet är att jag vill fortsätta att utvecklas i kundmötet men också medarbetarmötet och då kanske speciellt när man möter en större grupp.

Hur ser du på framtiden för verksamheter som hanterar kundrelationer? Vilka tror du är de viktigaste frågorna och hur tror du ett mer digitalt samhälle kommer påverka i framtiden?
Inom de närmsta åren tror jag att den artificiella intelligensen som ständigt utvecklas kommer lösa de enklare frågorna som vi idag har i det personliga kundmötet. I och med det tror jag också att de ärenden våra medarbetare i framtiden kommer att hantera är mer komplexa än idag och därmed kommer även kraven på vad medarbetarna ska uträtta eller lösa öka.

Vad önskar du att Kontakta arbetar med i framtiden och på vilket sätt kan föreningen underlätta din arbetsvardag?
Jag vill att Kontakta fortsätter att marknadsföra branschen så att fler personer förstår hur roligt det är att arbeta inom service och kommunikation!


Tack Nathalie för att vi fick möjlighet att hör mer om dig!