Möt Marijana Begic, Client Coordinator på H1 Communication AB

Namn: Marijana Begic
Titel: Client Coordinator
Företag: H1 Communication

Marijana Begic - litenHej Marijana, berätta vad gjorde du innan du började arbeta med kundservice?
Innan jag började på H1 Communication som CRM-Agent så arbetade jag på ett Konditori.

Vilket jobb har du idag och hur har din karriär inom kundservice sett ut? 
Idag arbetar jag på H1 Communication som Client coordinator. Jag började som agent hösten 2008 med inkommande samtal inom kundservice. Efter en kortare tid fick jag möjlighet att ta ansvar för en produktionslina inom kundservice. Där hanterar vi inkommande samtal, mail, administrativa uppgifter som mail, brev, kuponger, inkassokrav och returer etc. Men även utgående samtal, merförsäljning och winback är en naturlig del av det dagliga arbetet. Som Client coordinator levererar jag nyckeltal internt och ansvarar för kundens SLA, NKI, mm. I dagsläget är vi 25 medarbetare på produktionslinan och min roll är att ge medarbetarna rätt förutsättningar till att utföra sitt arbete på bästa sätt och trivs och mår bra på jobbet. 

 Vad är det bästa med att jobba med kundservice/telefonförsäljning?
Gemenskapen i teamet, förtroendet och att kunna arbeta självständigt. Sen är ingen dag den andra lik.

Vad är den viktigaste erfarenhet du tagit med dig i din karriär?
Att det är ett teamwork. Det gäller att vara närvarande och ha en coachande inställning. Det är otroligt viktigt att värdesätta kunderna. Då blir det roligt att ge dem den service de förtjänar varje sekund. 

Det är viktigt att ge medarbetarna förtroende, det medför att de utvecklas och tar eget ansvar. Eftersom jag själv har arbetat som agent har jag en bra förståelse för arbetets utmaningar och det är en styrka. 

H1 är verkligen mån om sina medarbetare och ger alla som vill utvecklas möjligheten att göra det och tillsammans med min egen drivkraft och mina ambitioner har jag tagit mig till den rollen jag har idag. 

Vad upplever du är den största skillnaden på en person som arbetat med kundservice/telefonsälj och en som inte gjort det?
Den största skillnaden är att de förstår vikten av ett bra bemötande och tala på ett sätt som gör att man vet att man når fram och blir förstådd.

 Vilket är ditt främsta råd till en person som funderar på att söka ett jobb inom kundservice/telefonförsäljning?
Det är ett ganska brett arbetsområde. Här får du verkligen chansen att utvecklas inom branschen och som person. Du får jobba i team men även vara självständig. Du har alla verktyg och befogenheter som finns för att hjälpa människor varje dag och det gör att du känner dig stolt och nöjd när du går hem för dagen. Tänk att just Du har gett en människa den bästa hjälpen och servicen den kunde få. Personen som samlade mod, tid, kraft till sig för att ringa in. Att lära sig själva produkten eller tjänsten det är sällan ett problem. Finns bara engagemanget så löser det sig. 

Vad anser du är den viktigaste frågan för kontaktcenter- eller telefonsäljbolag just nu?
Arbetsgivaravgiften för unga som tyvärr påverkar branschen negativt. I det dagliga arbetet anser jag att den viktigaste frågan att personen du hjälper blir nöjd. Då blir arbetet med att behålla dem så mycket enklare.

 Hur ser du på framtiden för verksamheter som hanterar stora volymer kundrelationer? 
Vi kommer fortfarande behövas. Den personliga kontakten är en trygghet som vi kommer långt med. Sedan blir kontaktvägarna mer och mer digitala. Sociala medier kommer att ha större inverkan än någonsin tidigare. Det gäller att vi är på tårna och ett steg före när det gäller den tekniska biten för våra kunder, stora som små. Nytänk och långsiktig planering är A&O. 

Tack för att vi fick träffa dig!