Möt Robin Röse Lundgren på Prospector!

Namn: Robin Röse Lundgren
Titel: Kommunikatör
Företag: Prospector Marknadssupport i Sverige AB

Robin närbild litenHej Robin!
Jag läste en artikel om dig i Nya Lidköpings tidning. Bakgrunden till artikeln var att du upplevde att du hade svårt att få jobb för att du är kortväxt, men att du fick chansen hos Prospector som är medlemmar i Kontakta. Berätta mer!
Svar: Jag sökte sommarjobb i Grästorps och Lidköpings kommun. Jag fick komma till intervju hos Lidköpings kommun, men jag hade inget körkort och då var det svårt att få jobb eftersom nästan allt krävde körkort. Jag skrev därför in mig hos Arbetsförmedlingen och sökte massor med jobb, men fick inga svar. Jag blev så frustrerad! Artikeln kom till utifrån att jag började känna att det kanske var att jag var kortväxt som var orsak till mina svårigheter att få jobb. Arbetsförmedlingen hade besökt skolan där jag gick och berättat att vi hade tur och att det fanns massor med jobb. Men så var det inte. Det här har påverkat mig och jag har förlorat lite av den positiva inställning jag haft tidigare, att allt är möjligt. Nu har jag lärt mig att riktigt så är det inte.
Sedan träffade jag en kompis som arbetade med telemarketing på Prospector och frågade om jag var intresserad. Så när jag var på möte hos Arbetsförmedlingen så frågade jag om Prospector och fick jag kontakten Mia Eng. Jag pratade med henne, jag fick möjligheten att komma och prova på jobbet, det funkade och jag fick provanställning!

Vad gjorde du innan du började arbeta med telemarketing?
Svar: Jag läste ”Hälsa och Fritid” på gymnasiet. Då fick jag möjlighet att praktisera på särskolan i Grästorp. Det var fantastiskt att träffa alla barn med olika funktionsnedsättning och det skulle jag vilja göra i framtiden!  

Berätta om ditt jobb idag och vad du tycker är det bästa med att jobba med telemarketing?
Svar: Det är intressant att känna av alla de olika personligheter man möter i telefon. Jag känner att det är en mycket bra erfarenhet! Blandningen av personligheter är lärorikt. Jag såg en youtuber som arbetat med telefonförsäljning som sa att när man arbetar med telefonförsäljning så inser man hur mycket speciella människor det finns, men framför allt hur många fantastiska människor som finns! Jag kan känna igenom mig i det. Har jag en negativ dag och så händer det att jag får prata med exempelvis en gammal dam som är helt underbar och säger en massa härliga saker, då blir jag så glad och min dag är räddad. Det är underbart!

Vad är det viktigaste eller mest intressanta som du lärt dig hittills?
Svar: Jag avskyr egentligen att prata i telefon och nu arbetar jag med det. Det jag har lärt mig är att vissa saker är utmanande och svåra. Då är det bara att bita ihop och ta sitt ansvar. Det är ju det här som är att bli vuxen. Man hamnar i olika situationer och får reda upp sina egna problem.

En annan sak jag lärt mig är att bli målmedveten. Vi har uppsatta mål som vi ska leva upp till och man blir tävlingsinriktad av det. Man måste klara det där målet! Om jag inte klarar mina mål så börjar jag analysera mig själv. Vad gör jag för fel, vad kan jag utveckla och det gör att man slipar sig själv. En annan sak som är bra är att få feedback från sin coach, få tips och träna på dessa och då kan jag utveckla mig själv!

Många har ju uppfattningar om kundservice, men vad upplever du är den största skillnaden på en person som arbetat med kundservice/telefonsälj/telemarketing och en som inte gjort det?
Svar: Vi lär oss massor, exempelvis nya ord och sakkunskaper.  Framför allt lär vi oss bemötande och blir mer utåtriktad. Vi lär oss att bli mer sociala! 

Kontaktas medlemsföretag erbjuder välkomnande verksamheter, där alla oavsett kön, ursprung, utseende osv är välkomna. Baserat på din erfarenhet, vilket är ditt främsta råd till en person som kanske har svårt att få jobb på annat håll och som därför kan fundera på att söka ett jobb inom kundservice/telefonförsäljning/telemarketing?
Svar: Alla ska vara välkomna på arbetsplatser och det borde fler företag praktisera! Jag är lite rädd för hur samhället ser ut idag och att det finns en massa påhopp för hur man ser ut eller hur man är. Det finns olika människor och man måste förstå att man måste acceptera alla hur så de är. Här på Prospector kan jag vara precis som jag vill och den jag är. Det kommer uppdragsgivare så man måste se professionell ut, men friheten finns att vara den man är. Första dagen jag var här bjöds jag in i bekantskapen och vi känns som en stor familj. Så vill man vara en del av det är Prospector ett bra företag att söka sig till.

Hur ser du på framtiden för din del? Vad tänker du kring framtida karriär?
Svar: Nu vill jag jobba här på Prospector ett tag för jag trivs så bra. Jag är ung och kan lätt jobba flera år här! Vi får se om några år om jag vill göra något annat, men nu känns allt så bra!

 Tack Robin för att jag fick höra din berättelse!

Tina Wahlroth

Kontakta