18
jun

Ageris går samman med Barona

Ageris går samman med Barona för att bli den ledande nordiska leverantören av framtidens kundservicelösningar

Barona, Finlands ledande bemanningsföretag och outsourcingpartner, förvärvar den 14 juni 100% av aktierna i Ageris Kontaktcenter AB ("Ageris"). Förvärven kommer inte att ha någon omedelbar inverkan på Ageris kunder, anställda eller verksamhet. Majoriteten av de tidigare ägarna av Ageris inklusive Ageris VD Johan Johansson kommer att fortsätta i sina operativa roller efter transaktionen. Med tiden kommer Ageris att fördjupa sitt samarbete med Baronas affärsenhet Customer Service som fokuserar på outsourcing, personal och rekryteringslösningar för kundservice. Tillsammans kan Ageris och Barona erbjuda sina kunder optimerade och tekniskt utvecklande kundservicelösningar och flerspråkig dygnet-runt service i sina europeiska servicecenter.


Ageris har länge utvecklat internationella partnerskap för att tillhandahålla fler språkkompetenser, erbjuda ökad flexibilitet och kostnadsfördelar till sina kunder. Ageris grundades för 10 år sedan och har haft en fantastisk utveckling över tid; femdubblat omsättningen och mottagit utmärkelsen Di Gasell två gånger samt blivit utsedda till Årets Företagare, i Sveriges mest arbetsgivarvänliga och konkurrenskraftiga kommun Solna. Företaget och dess anställda är kända för stabila och långsiktiga partnerskap med sina kunder där vissa har varit lojala mot verksamheten i över 25 år. Kundlojaliteten och de goda relationerna är ett resultat av att värdegrunden agerande, öppenhet, laganda och utveckling efterlevs i verksamheten. Efter en gemensam utvärdering av varandra under de senaste sex månaderna är Ageris nu stolta över att få presentera detta strategiska partnerskap med Barona där styrkorna från respektive organisation stärker marknadspositionerna och vi tillsammans utvecklar framtidens kundservice.


"Barona är det bästa valet av köpare för vidareutveckling av Ageris och AMGA och vi är alla mycket glada över denna sammanslagning. Merparten av nyckelpersonalen inklusive mig själv fortsätter i sina nuvarande roller och flera av Ageris tidigare ägare kommer också att investera i Barona som ett tecken på fortsatt tilltro på företagen och medarbetarna, säger Johan Johansson, VD för Ageris Kontaktcenter (johan.johansson@ageris.se<mailto:johan.johansson@ageris.se>, +46 70 239 99 53).


"Med en marknadsledande position på den finska outsourcingmarknaden för kundservice utgör vi en solid grund för tillväxt i övriga nordiska länder. Efterfrågan på svensk kundservice ökar hos våra kunder och förvärvet av Ageris och AMGA är ett viktigt steg för att möta behoven. Vi driver för närvarande fem kundservicecenter i Finland, Polen och Spanien. Vi är väldigt glada över att lägga till Sverige på den listan. Vi är väldigt exalterade över framtiden, eftersom Ageris och AMGA: s kompetens kompletterar vår kompetens bra och utifrån ett företagskultursperspektiv verkar organisationerna passa varandra närmast perfekt", säger Harri Alamäki, vice vd och chef för Baronas affärsenhet Customer Service (harri.alamaki@barona.fi<mailto:harri.alamaki@barona.fi>, +358 40 552 92 71).


Barona är en internationell koncern med verksamhet i nio länder. I Sverige har vi kontor i Stockholm, men levererar lösningar inom kompetensförsörjning över hela landet. Genom nya och kreativa metoder hittar vi rätt medarbetare med rätt profil för våra kunders behov. Vi erbjuder våra kunder ett visionärt och framtidsanpassat partnerskap och våra medarbetare spännande möjligheter i alla skeden av karriären. Vår verksamhet styrs av värderingarna mod, ansvar, frihet och samarbete. Vi hittar nya arbeten till över 30 000 personer varje år och med över 700 experter inhouse tillhandahåller vi tjänster inom rekrytering, bemanning, outsourcing, karriärvägledning såväl som utveckling av digitala plattformar som stödjer alla delar inom ovan nämnda tjänsteområden. Baronas intäkter uppgick år 2018 till 364 miljoner euro.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Med vänlig hälsning

Johan Johansson

VD

+46 70 239 99 53