15
jun

Citysälj Sverige AB förvärvar Paul Trollskog AB

Den 15 september 2022 förvärvar Citysälj Sverige AB telemarketingbolaget Paul Trollskog AB i Västerås. Citysälj och Trollskog har tidigare både samarbetat och konkurrerat. Uppköpet innebär en expansion för Citysälj som nu får kontor i både Borås och i Västerås. Trollskog som blir en del av Citysälj kommer att behålla sitt namn.

“Vi på Citysälj startade år 2004 och har funnits länge om man tittar i branschen, men Trollskog har varit verksamma sedan år 1996 och har ännu längre erfarenhet. Trollskog är en trovärdig aktör som vi hade bra koll på när vi fick frågan om att förvärva bolaget. De är riktigt duktiga och har gott renommé i Västerås. Vi har samma synsätt på kvalitet och långsiktighet, så det känns väldigt roligt att Trollskog nu blir en del av Citysälj”, säger Niclas Högfeldt, VD på Citysälj Sverige AB.

“Jag har drivit Trollskog i 12 år och det var dags att gå vidare. För mig var det viktigt att hitta en lösning jag tror blir bra för medarbetarna på Trollskog. Ägarna i Citysälj har gedigen kunskap om branschen och är långsiktiga i sina åtaganden. Vi har både samarbetat och konkurrerat, ibland har de vunnit och ibland har vi vunnit, därför kändes det roligt att låta förfrågan om förvärv gå till Citysälj först. Jag hade inte kunnat önska mig en bättre lösning”, säger Calle Rollne, VD på Paul Trollskog AB.

Citysälj och Trollskog har idag liknande uppdrag och har till viss del haft samma uppdragsgivare. Den huvudsakliga inriktningen hos Trollskog är telefonförsäljning inom dagspress och magasin samt inkommande kundtjänstärenden. Bland uppdragsgivarna finns några av landets största mediehus. Även Citysälj har stora uppdrag inom förlagsbranschen men erbjuder även undersökningar och övriga telemarketinguppdrag mot både privatperson och företag.

“Under sommaren kommer vi arbeta nära Calle Rollne för att lära känna Trollskogs verksamhet. Calle kommer arbeta kvar en månad efter övertagandet för att vi ska få en smidig övergång. På Citysälj i Borås arbetar vi mycket med utveckling och effektivisering, och vi har tagit fram bra processer och rutiner som vi skulle kunna implementera i Västerås. Just nu är fokus på att hitta en bra person som tar över som kontorschef i Västerås när Calle slutar”, säger Niclas.

Befintliga uppdragsgivare till Citysälj och Trollskog kommer inte att märka av någon större förändring i arbetet, medan medarbetarna förhoppningsvis kommer att uppleva sammanslagningen som en nytändning. Eftersom att Citysälj har ett bredare tjänsteutbud kan medarbetarna i Västerås får mer varierande uppdrag och komma att arbeta mer inom B2B. På kontoret i Borås anordnas mycket aktiviteter för medarbetarna och Niclas hoppas på att kunna ta vidare detta till kontoret i Västerås. Han ser fram emot gemensamma kickoffer för att få kontoren att kännas som ett och samma bolag.

För kontakt https://citysalj.se/kontakt/