1
jan

Citysäljs VD Niclas Högfeldt lämnar över till Mikael Kaldegård – ”slutet på en era”

Sedan 2012 har Niclas Högfeldt axlat rollen som VD för Citysälj. Nu lämnar han med varm hand över stafettpinnen till kollegan och vännen Mikael Kaldegård. ”Det är slutet på en era. Samtidigt är det början på något nytt, något som jag tror kommer bli riktigt, riktigt bra”, säger Niclas.

2005 var året då Niclas Högfeldt startade upp Boråskontoret för Citysälj. Med nio säljare, fasta telefoner och kvällsjobb letade sig bolaget in på en marknad som skulle visa sig vara gynnsam. 2006 behövde företaget en säljcoach och Niclas anställde Mikael Kaldegård. 

Mikael trädde på allvar in i Citysälj 2006 och har sedan dess axlat flertalet roller. Från och med 26 januari 2023 tar han sig an VD-posten och ska ta Citysäljs omsättning på dryga 30MSEK till 40MSEK under det kommande året.

”Mikael är en av de bästa, ni vet en sådan man bara stöter på några gånger här i livet. Att lämna över VD-rollen till honom är lika självklart som enkelt”, berättar Niclas Högfeldt.

Niclas kommer stanna kvar i bolaget – dels som en av majoritetsägarna, dels som styrelseordförande. Han kommer även fortsatt ha en aktiv roll i affärsstrategiarbetet.

I dag har Citysälj några av Sveriges största veckotidningar, magasin och lotterier som kunder. Kontoret består av fem olika avdelningar – en B2C-avdelning, en deltidsavdelning, en lotteriavdelning, en B2B-avdelning (Succera) och en kundtjänstavdelning.

”2023 kommer bli Citysäljs bästa år. Det är jag säker på. Mikael Kaldegård som VD tillsammans med vår otroligt duktiga personal kommer leda Citysälj till helt nya nivåer”, fortsätter Niclas. Mycket har hänt sedan starten 2005. Telefonerna är inte längre fasta, säljstatistiken förs inte längre på papper och de nio säljarna är i dag 140 stycken. Vart Citysälj tar vägen härnäst återstår att se, men en sak är säker – det är spännande år bolaget har framför sig.

För frågor kontakta Niclas Högfeldt på 0707-490192 niclas.hogfeldt@citysalj.se eller,
Mikael Kaldegård på 0707-490190 mikael.kaldegard@citysalj.se