11
jun

Com Hem utökar sitt integrationsprogram för nyanlända

Under 2017 har Com Hem tillsammans med Arbetsförmedlingen i Härnösand och Härnösands kommun drivit ett projekt där nio nyanlända har gått en utbildning i Com Hems regi som syftat till att de ska få jobb på företagets kundservice. I dagsläget har sju erbjudits jobb och eftersom projektet varit framgångsrikt, kommer under hösten 15 nya deltagare att antas till programmet som nu blir permanent.

Till programmet som startar den 3:e september så har i dagsläget 50 personer ansökt till de 15 platserna. Under utbildningen som pågår i 4 månader lär sig deltagarna svenska på SFI på förmiddagarna för att sedan på eftermiddagarna gå på grundutbildning hos Com Hem.

”Det som först började som ett lokalt integrationsprojekt inom vår kundservice i Härnösand har nu blivit en långsiktig rekryteringsstrategi för hela bolagets kundserviceverksamhet,” säger Anna Hemmingsson, HR-chef på Com Hem i Härnösand.

Nyligen blev projektet en av finalisterna till integrationspriset ”Årets dörröppnare”, som kommer att delas ut under Järvaveckan i juni. Under gårdagen besökte näringsminister Mikael Damberg Com Hems kontor i Härnösand, för att lära sig mer om programmet.

”Programmet har så här långt varit väldigt lyckat och vi har på det här sättet säkrat en del av vår kompetensförsörjning, samtidigt som kommunen fått ut fler personer i arbetslivet. Vi kan dessutom förbättra servicen gentemot våra kunder eftersom att vi nu kan erbjuda dem hjälp på ännu fler språk. Det är verkligen en win-win situation,” avslutar Hemmingsson.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Hallstan, Presschef
Tel: 0761 15 38 30
fredrik.hallstan@comhem.com

Om Com Hem koncernen
Com Hem levererar bredband, tv, play och telefonitjänster till svenska hushåll och företag. Vårt kraftfulla och framtidssäkra nät med hastigheter upp till 1 Gbit/s når hälften av Sveriges hushåll, vilket gör Com Hem-koncernen till en viktig motor i det digitala Sverige. Vi erbjuder våra 1,45 miljoner kunder det största utbudet av digitala tv-kanaler och playtjänster via digitalbox eller på surfplattor och mobiltelefoner. Bolaget grundades 1983 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och verksamheten bedrivs genom de fyra dotterbolagen Com Hem AB, Boxer TV Access AB, Phonera Företag AB och iTUX Communication AB. Under 2017 omsatte koncernen 7 136 MSEK. Com Hem-aktien är sedan 2014 noterad på Nasdaq Stockholm. www.comhemgroup.se.

http://www.comhemgroup.se/sv/2018/05/30/com-hem-utokar-sitt-integrationsprogram-for-nyanlanda/