29
aug

Det här vill unga ha när de söker jobb

När unga väljer arbetsplats är arbetsuppgifterna och kollegorna viktigast. Detvisar en Sifo-undersökning som genomförts av kundserviceföretaget Transcom.


Förutom arbetsuppgifterna och bra kollegor rankar personer mellan 16–29 år en trygg anställning allra högst. Det svarar fyra av tio unga. Att chefen är bra anses också vara viktigt för tre av tio unga i val av arbetsplats och ungefär lika många tycker att det är mest centralt att produkten eller tjänsten som man arbetar med känns intressant. Ungefär var sjätte ung svarar också att möjligheten till att kunna göra karriär internt är betydelsefullt.


– Unga medarbetare sätter nu nya kriterier för hur en attraktiv arbetsplats ska vara och det gäller för arbetsgivare att vara lyhörda för dessa krav. Många frågar till exempel efter möjligheten till att få mycket ansvar snabbt. Vi ser också att det är vanligt att man som ung person vill arbeta i en internationell miljö med möjlighet att kunna åka utomlands och jobba, säger Henrik Olsson, landschef Transcom Sverige.

En bra chef är viktigt för närmare tre av tio unga vid val av arbetsplats. Men vad utmärker egentligen drömchefen enligt den här generationen? Allra viktigast är att ledaren är tydlig. Det tycker 41procent i åldern 16–29 år. Var tredje tycker också att chefen ska vara rättvis och nästan lika många anser att den i ledarposition ska vara coachande.


http://affarsliv24.vk.se/1782388/det-har-vill-unga-ha-nar-de-soker-jobb