15
nov

KontaktAkademin: Optimera din verksamhet med effektiv bemanningsplanering

Är du en kundservicechef som vill ta din verksamhet till nästa nivå? Då är det dags att bekanta dig med en värdefull resurs – Workforce Management (WFM) och bemanningsplanering. Bemanningsplanering kan låta som ett komplicerat begrepp, men det är faktiskt nyckeln till att maximera din kundtjänsts effektivitet, minska kostnader och öka kundnöjdheten.

WFM handlar om att hantera din personalresurs på ett smart och effektivt sätt. Det innebär att du matchar rätt personer med rätt arbetsuppgifter vid rätt tidpunkt. Det handlar om att förutse efterfrågan och se till att du alltid har tillräckligt med personal för att hantera dina kunders behov utan att slösa resurser.

I denna utbildning kommer vi att gå igenom grundprinciperna för en lyckad bemanningsplanering – från prognos där ni skapar en bild av er totala arbetsmängd till schemaläggning och realtidsstyrning. Du kommer får verktyg som gör att ni både kan arbeta långsiktigt men också för att få er nuvarande vardag att gå ihop. Vi kommer också att titta på vilka nyckeltal som du kan använda för att följa upp såväl din verksamhet som din bemanningsplaneringsprocess.

Fokusområden för kursen är

  • Få koll på nyckelbegreppen inom bemanningsplanering och vad de innebär
  • Lär dig hur prognosarbetet blir ett träffsäkert verktyg som hjälper er att få vardagen att räcka till
  • Upptäck hur olika kompetensmixer kan få din bemanning och ert schema att gå ihop
  • Utforska hur realtidsstyrning kan hjälpa er att optimera er vardag
  • Hitta relevanta nyckeltal för att följa upp din verksamhet
  • Få inspiration till ett effektivt och faktabaserat förändringsarbeteVåra kursledare kommer varva teori med övningar men också deras praktiska erfarenheter.


Q&A

Vi arbetar inte med bemanningsplanering idag. Kan jag ändå ha nytta av kursen?
Absolut! Du kommer få en god förståelse för hur bemanningsplanering fungerar som du kan ta med dig när ni inför processer för bemanningsplanering.

Vi har inget systemstöd för bemanningsplanering. Är det ett måste för att kunna applicera det vi får lära oss på kursen?
Kursen fokuserar på själva bemanningsplaneringsprocessen. Detta gör att du kommer att få med dig verktyg och erfarenheter som du kan dra nytta av även om ni inte har systemstöd. Vi kommer också dela verktyg under utbildningen som kan underlätta om ni saknar systemstöd idag.

Jag har flera års erfarenhet av bemanningsplanering och arbetar operativt med dessa processer idag. Vad kommer jag få ut av utbildningen?

Vi tror att du kommer få ut mer av våra fördjupningskurser som du hittar här: https://www.kontaktakademin.se/utbildningbemanningsplanerare

Praktiska detaljer:

Datum:15 nov 2023
Tid:09.00-16.00
Plats:Kontaktas kontor, Ioffice, Kungsgatan 60, 111 22 Stockholm 
Anmälan:Extern länk
Kostnad:


Medlemmar: 5 900 kr
Icke Medlemmar: 7 900 kr
Priserna är exklusive moms  

Vid frågor, Kontakta Madeleine Von Krusenstierna, madeleine.von.krusenstierna@kontakta.se alt +46739 54 68 03.