5
nov

Ny VD på Kalix Tele24

Nordens ledande leverantör av telefonisttjänster, Kalix Tele24, har rekryterat Roland Pihlström till rollen som ny vd. Roland har en omfattande erfarenhet av försäljning inom IT- och telekombranschen. Han har arbetat i flera år som försäljningschef på Tele2 men kommer senast från en roll som försäljningschef hos Dustin. Roland tillträder sin nya tjänst idag den 5 november.

Efter 10 år väljer Kristian Rothoff att lämna vd-stolen på Kalix Tele24. Han kommer nu att hantera ägarfrågor och arbeta som styrelseordförande för företaget. Kristians efterträdare blir Roland Pihlström, en man med gedigen erfarenhet av försäljning inom telekombranschen. Hans främsta uppgift blir att säkerställa företagets position som marknadsledare genom att utveckla sälj- och kundservicefunktionerna ytterligare.
– Vi är mycket glada över att Roland har tackat ja till vd-rollen. Med sitt stora försäljningskunnande kommer han att kunna bidra till en fortsatt stabil utveckling för Kalix Tele24, säger Kristian Rothoff. När jag nu lämnar rollen som vd är Rolands uppdrag att öka takten i vår försäljning samtidigt som vi önskar behålla en fortsatt god lönsamhet. Vi är båda övertygade om att marknaden för telefonisttjänster är mycket stor, och att vi under året vunnit ett par betydande kontrakt är ett tydligt bevis på detta.
Den teknikutveckling som Kalix Tele24 investerat i under de senaste åren har gjort att företaget vid sidan av små och medelstora kunder, även kan åta sig flera stora uppdrag. Resultatet kan ses i de avtal som tecknades med Vattenfall, respektive Sundbybergs stad, under våren samt efter sommaren.
– Det här är en mycket stimulerande utmaning, säger Roland Pihlström. Jag känner mig samtidigt ödmjuk inför uppgiften att förvalta och vidareutveckla den verksamhet som Kalix Tele24 har byggt upp under 20 år. Det är ett företag med mycket kompetent personal som erbjuder ett fantastiskt koncept och som sammantaget har en mycket hög kundnöjdhet. En nyckel till fortsatt positiv utveckling kommer bland annat att vara vår förmåga att tydliggöra kundnyttan med våra tjänster, oavsett typ av verksamhet eller storlek på kundens organisation.
För ytterligare information var vänlig kontakta:

Roland Pihlström, vd
Kalix Tele24
Tel. 070 719 90 00
E-post: roland.pihlstrom@kalixtele24.se

Kristian Rothoff, Ägare och styrelseordförande
Kalix Tele24
Tel: 08-466 47 84 / 070-567 50 55
E-post: kristian.rothoff@kalixtele24.se