23
maj

Releasy förvärvar norska outsourcingbolaget ProffCom

Releasy, en av Sveriges ledande aktörer inom outsourcing av kundservice, har tecknat ett avtal om att förvärva det norska outsourcingbolaget ProffCom. Förvärvet ger Releasy en stark plattform på den nordiska outsourcingmarknaden.

ProffCom startades 1999 och är idag en etablerad partner för ett antal företag som valt att lägga ut hela eller delar av sin kundservice, däribland Schibsted, Finn.no, Telenor, Dagens Næringsliv, Amedia och Postnord. I ProffCom finns över 200 duktiga kundkonsulter fördelade på filialkontor i Oslo, Tønsberg och Kristiansund. Dessutom finns en avdelning i Belgrad med 40 lokala norsk- och svensktalande kundkonsulter som arbetar mot den norska och svenska marknaden.

Johan Frodell, VD Releasy, ”ProffCom är rakt igenom ett kvalitetsbolag med lång historik och väldigt nöjda uppdragsgivare. Man ligger i framkant när det kommer till teknisk utveckling och har likt Releasy fokuserat mycket på att skapa värde för sina uppdragsgivare såväl som långsiktiga partnerskap. I ProffCom får vi en stark norsk plattform och stärker vårt erbjudande och position på den nordiska outsourcingmarknaden.”

John-Arne Martinsen, Adm.dir ProffCom ”Releasys strategi och arbetsmetodik stämmer mycket väl överens med hur vi verkar i ProffCom, tillsammans ska vi skapa starka konkurrenskraftiga lösningar i både Sverige och Norge. Vi ser mycket fram emot vårt samarbete med Releasy och är övertygade om att det kommer att stärka vår position i Norge, och inte minst vara positivt för våra kunder.”

Efter sammanslagningen uppgår Releasys årliga omsättningstakt till ca 750 MSEK med ca 1800 anställda fördelat på åtta produktionsorter.

https://releasy.se/2022/05/releasy-forvarvar-norska-outsourcingbolaget-proffcom/