20
nov

Releasy hjälper unga till en blivande fotbollskarriär

Releasy har inlett ett samarbete med Footvia och CS Academy, där de tillsammans gör det möjligt för personer över 16 år att satsa på en blivande fotbollskarriär.

Barcelona Football Service erbjuder träningar och matcher för unga personer som brinner för fotboll. Under upptill 9 månader utbildas spelare av spanska tränare som lär ut den spanska metodiken.

– Det är en komplett utbildning som skapar stora möjligheter för personer som vill arbeta med fotboll professionellt. Redan efter 6 månader erbjuds man att spela i officiella ligamatcher med en spansk klubb, vilken man hamnar i bestäms utefter prestationer och spelarnivå. Här samarbetar vi med flera klubbar – inom flera olika nivåer, berättar Christoffer Larsson på Barcelona Football Service.

Under fotbollsperioden i Barcelona finns det stora möjligheter att spela sig till ett kontrakt, dels genom provspelningar, men även genom att visa upp sig för scouter på matcher.

Finansiering
För att få ihop fotbollen med det ekonomiska under utbildningen, har Barcelona Football Service inlett ett samarbete med Releasy.

– Samarbetet innebär att vi erbjuder spelarna arbetsmöjligheter på sidan av fotbollen, där vi anpassar arbetsschemat efter träningar och matcher. Laganda och kamratskap är något som vi värderar högt inom Releasy, vilket är egenskaper som dessa spelare verkligen förstår. Vidare värderar vi egenskaper såsom ambition, mål- och resultatinriktning, vilket stämmer väl överens med sporten, säger Theresia Norrman, Platschef på Releasy i Barcelona.

Christoffer på Barcelona Football Service, säger följande om samarbetet:

– Vi är väldigt glada över detta samarbete som kommer att göra det möjligt för fler unga personer att satsa på sin fotbollskarriär. Vi uppskattar hur tillmötesgående Releasy är med arbetsschemat. Det här känns som ett perfekt samarbete och jag ser framemot att bli långsiktiga partners!

https://www.mynewsdesk.com/se/releasy/pressreleases/releasy-ingaar-partnerskap-med-barcelona-football-service-foer-att-hjaelpa-unga-till-en-blivande-fotbollskarriaer-3052634