10
dec

Streetsmart förortsprofil coachar näringslivschef

Under det senaste året har Hiyoba Tewelde varit mentor åt Carl Strufve. Förutom att de byggt broar mellan sina företag har en vänskap på ett djupare plan vuxit fram. – Jag uppmanar alla att vara givmilda med sin kunskap oavsett om den är akademisk eller streetsmart, säger Hiyoba Tewelde, VD och ägare TM bolaget Vital Dialog.

För lite mer än ett år sedan matchades Hiyoba Tewelde ihop med Carl Strufve när de båda gick med i Fryshusets mentorsprogram.
– Det som var slående redan från början var att vi är mycket mer lika än vad vi hade förväntat oss. Vi har ett mer lika förhållningssätt och mer lika åsikter, vi båda tar oss också tid att reflektera, fundera och prata igenom saker, säger Carl Strufve.

Streetsmart mentor formad av uppväxten
Hiyoba Tewelde är grundare och vd på ett telemarketingbolag och han har bland annat erfarenhet från eventbranschen. Han är en av de streetsmarta mentorer som under ett år har coachat en chef inom näringslivet.
– Jag ser ingenting som problem utan som en utmaning. Min streetsmartness har även kommit från att jag spelade basket i över tio år. Engagemanget, inställningen, att hitta lösningar – allt det där är format av min uppväxt och min vardag, säger Hiyoba Tewelde.

Carl Strufve är Nordenchef för det fastighetsbolag som äger och driftar bland annat Skärholmen centrum.
– Du kan ha olika bakgrund och olika erfarenheter men de har alla ett värde på ett eller annat sätt. Det inser du om du sätter dig ner och reflekterar över varför du är den du är, varför du har kommit dit du har kommit eller varför du har gjort de valen du har gjort, säger Carl Strufve.

Vad hoppas du att Hiyoba tar med sig från den här resan?

– Att han förstår hur unik han är och hur fantastiskt stark han är som lyckats uppnå det som han har gjort. Även att han värdesätter hur mycket han har lagt in för att nå dit och att han kan vara ännu mer rakryggad när han funderar på sig själv, säger Carl Strufve.

”En vänskap för alltid”

– Att en person på Carls nivå är villig att vara med i programmet så genuint som han är, det är något som förbryllar mig och som jag har stor respekt för, säger Hiyoba Tewelde.

Genom programmet skulle de ses vid sex tillfällen men det har blivit betydligt fler möten än så.

– Det här är ju inte ett projekt eller ett samarbete, det är en vänskap för alltid, säger Carl Strufve.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hiyoba-tewelde-har-coachat-nordenchefen-carl-strufve-under-ett-ar