27
jun

Svenska GoExcellent förvärvas av globala franska kundservice-koncernen WebHelp

Kundserviceföretaget GoExcellent, med verksamhet i hela Norden, blir franskägt. Affären blev nyligen klar och innebär att GoExcellent nu blir en del av det globala företaget Webhelp som har 90 kontaktcenter i 27 länder och drygt 35 000 medarbetare med en omsättning på 1 miljard dollar. Ägarbytet planeras till 1 augusti 2016.

GoExcellent är Nordens ledande kundserviceleverantör. Tjänsterna omfattar främst teknisk support och kundservice men även back-office och försäljningstjänster. Uppdragsgivarna består av större företag i främst sektorerna IT, telekom, media och resor. Företaget sysselsätter 1 700 personer på nio platser i Danmark, Finland, Norge och Sverige, och omsatte ca 750 miljoner kronor 2015.


 – Jag ser fram emot att vara med och ta företaget till nästa nivå tillsammans med en ny finansiellt stark ägare som också ligger i absolut framkant när det gäller innovativt arbete med kundnöjdhet och digitala lösningar. I nuläget ser jag inga organisatoriska förändringar och det är business as usual som gäller med hundra procent fokus på leveransen till våra uppdragsgivare och deras kunder , säger Terje Andreassen, VD på GoExcellent.


 Arne Weinz, avgående styrelseordförande i GoExcellent är mycket nöjd med affären och menar att företaget nu står bra rustat för att kunna ta nästa steg i utvecklingen och bli ännu bättre i leveransen med draghjälp från en välrenommerad internationell aktör som Webhelp.


 – Vi har varit ägare till GoExcellent i sju och ett halvt år sedan vi köpte tillbaka bolaget som vi grundade 2000 under namnet Excellent. Det har varit en resa med tvära kast, framgångar och motgångar, men under de senaste åren har vi uppnått den stabilitet som vi har eftersträvat. Under den här tiden har vi vänt bolaget från att ha varit ett bolag med stora förluster och missnöjda kunder till att bli ett mycket lönsamt företag, ensamt om att ha betydande verksamhet i hela Norden, förutom Island. Detta har vi åstadkommit genom att fokusera stenhårt på leveranser av hög kvalitet och på att ta väl hand om våra anställda, säger Arne Weinz, styrelseordförande i GoExcellent.


 – Vi i styrelsen är mycket nöjda med att lämna över GoExcellent till en så välrenommerad aktör som Webhelp. Vi känner att de har vad som krävs för att ta GoExcellent till nästa nivå och expandera vidare till Baltikum, säger Arne Weinz.


 Förvärvet av GoExcellent är ett led i Webhelps strategi att fortsätta sin geografiska expansion, genom att nu även kunna erbjuda sina kunder tjänster inom fyra nya språk inom kundservice, där Webhelp redan är allmänt erkänd.


 – Vi är väldigt glada över att kunna göra det här förvärvet. GoExcellent är Nordens bästa företag inom kundservice. Deras goda renommé i Norden, kombinerat med vår kunskap om att kunna leverera en kundupplevelse i världsklass, kommer kraftigt att öka vår förmåga att erbjuda våra kunder excellent kundservice på fler språk och fler platser i Europa, säger medgrundarna Olivier Duha och Frédéric Jousset på Webhelp.


 För mer information kontakta

 Terje Andreassen, VD

 070-226 42 85

terje.andreassen@goexcellent.com


http://get2press.se/default.asp?show=showpm&pmid=9252