16
dec

Tävlingen GuldKontakt mäter professionellt kundbemötande med Voxos moderna röstteknologi

PRESSMEDDELANDE 2021-12-16

- Vi är oerhört stolta och glada att med stöd av Voxo vara först ut på marknaden med den nya samtalsanalysen baserad på AI-teknologi för mätningar av kundbemötande i vår tävling GuldKontakt, säger Tina Wahlroth VD på Kontakta. Professionellt kundbemötande är idag avgörande för kunders och allmänhetens upplevelser av varumärken och verksamheter. Genom vår tävling GuldKontakt lyfter vi fram Sveriges främsta på att bemöta och ta hand om sina kunder, samtidigt som vi vill lyfta försäljning via telefon och kundservice som oerhört viktiga verksamheter för näringslivet, samhälle, allmänhet och arbetsmarknad.

- En stor drivkraft för oss på Voxo är att hjälpa företag att skapa Sveriges bästa kundbemötande. Därför är vi oerhört nöjda att bli officiell teknikpartner till GuldKontakt, säger Johan Wadenholt VD på Voxo och fortsätter. Extra kul är det att tävlingen för första gången kommer att genomföras helt baserat på röstteknik, en teknik som vi arbetat med länge och som vi senaste åren lanserat brett över primärt Sverige och Norden.

Mätningarna i GuldKontakt kommer att genomföras med hjälp av röstteknologi och automatisk samtalsanalys.  Data kommer att samlas in från hela populationen av kunder som hör av sig till ett företag, inte bara de som tar sig tid att svara på en utskickad enkät.

- Vi vet att konsumenter är oerhört trötta på att svara på enkäter som man upplever inte leder till någon utveckling eller feedback. Därför har Kontakta valt Voxo för att med framtidens teknik utvärdera hur riktiga kunder upplever kundmöten, på riktigt! Dessutom får tävlande en fantastisk fin bild av det kundbemötande de erbjuder, säger Tina Wahlroth på Kontakta.

Om GuldKontakt
GuldKontakt är öppen för alla företag, organisationer och verksamheter som vill tävla om att bli Sveriges främsta på att erbjuda professionellt kundbemötande i sin kundservice och telefonförsäljning. GuldKontakt delas också ut till personer som erbjudit enastående kundbemötande i sitt dagliga arbete med kundservice eller telefonsälj. Mätningarna sker april – maj årligen och finalen i tävlingen sker 19 maj 2021 som avslutning på Kontaktadagen, Sveriges största konferens för kundkommunikation via telefon och digitala kanaler, som arrangeras av Kontakta. Läs mer på www.guldkontakt.se.

Om Kontakta
Kontakta företräder kundservice och försäljning via telefon och digitala kanaler på den svenska marknaden. Kontakta arbetar långsiktigt och strukturerat i syfte att stärka allmänhetens förtroende för kundservice och telefonförsäljning. Som en del i detta arbete utfärdar Kontakta kvalitetsutmärkelsen Trygg Kundkontakt och arrangerar tävlingen GuldKontakt som ska vara vägledande för god kundkommunikation på den svenska marknaden. Läs mer på www.kontakta.se.

Om Voxo
Voxo är ett svenskt röstteknologibolag som specialiserar sig på att skapa smarta insikter från konversationer. Bolagets plattform med egenutvecklade modeller bearbetar, analyserar och visualiserar konversationsdata. Kunderna finns inom flera branscher, allt från bank till retail. Läs mer på www.voxo.ai.

Kontaktpersoner
Tina Wahlroth, VD Kontakta
tina.wahlroth@kontakta.se
0735 66 55 22

Johan Wadenholt, VD Voxo
johan@voxo.ai
+46 735 096 845