10
okt

Teleoperatör stäms på halv miljon av KO för brott mot NIX

KO stämmer Svea Telecom och kräver att ett vite på en halv miljon kronor döms ut. Detta sedan bolaget, enligt KO, har brutit mot ett tidigare utfärdat förbudsföreläggande.

2013-10-10 Konsumentverket:
Det var i fjol som Konsumentombudsmannen kritiserade teleoperatören Svea Telecom för att ringa säljsamtal till konsumenter som antecknat sitt telefonnummer i spärregistret NIX-Telefon. KO utfärdade ett förbudsföreläggande till Svea Telecom förenat med ett vite på 500 000 kronor som bolaget godkände. Det innebar att bolaget gick med på att upphöra med de otillåtna säljsamtalen.

Men det löftet har bolaget nu brutit, menar KO. Enligt flera anmälningar till Konsumentverket bekräftas det att Svea Telecom återigen har börjat ringa säljsamtal till ”nixade” telefonnummer.

Enligt KO rör det sig om ett tydligt brott mot förbudsföreläggandet. KO har nu stämt Svea Telecom i Stockholms tingsrätt för att få vitet på en halv miljon utdömt.

http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Pressmeddelanden/Pressmeddelande-2013/KO-stammer-Svea-Telecom--kraver-vite-pa-en-halv-miljon/