23
aug

Teleperformance tillsätter en Chief Transformation Officer för Norden

Teleperformance, en ledande global koncern inom digitala integrerade företagstjänster och expert på kundupplevelser, meddelar att Robert Hagström har tillsatts som Chief Transformation Officer för Norden.

Robert har haft flera ledande roller hos bolag såsom Bankgirot, Swedbank mfl, senast inom PA Consulting Group. Han har över 20 års erfarenhet av att arbeta med exekvering av strategier, utveckling och implementation av digitala lösningar, transformation och förändringsledning, organisationseffektivitet samt programledning. Genom åren har Robert verkat inom många branscher, bland annat telekom, bank och försäkringar, bil och transport samt inom offentlig sektor. Robert har en MSc i Maskinteknik och Ekonomi från Luleå Universitet och är certifierad Lean Six Sigma - Black Belt.

“Vi är mycket glada att välkomna Robert till vår nordiska ledningsgrupp”, säger Erika Rönnquist Hoh, CEO, Teleperformance Nordic. “Teleperformance arbetar inom ett alltmer digitaliserat ekosystem i en industri som ständigt är i förändring. Tillsammans med Robert och hans team kommer vi att fortsätta leverera initiativ som hjälper företag och organisationer till digital operativ förändring och till att hitta möjligheter till nya källor till vinster och mervärden i dagens affärslandskap. Detta arbete är en viktig pusselbit inför Teleperformance nästa faser med fokus på ytterligare tillväxt och att vara marknadsledande i Norden. Dit når vi genom att utnyttja vår fulla kapacitet och kunskap inom digital transformation och på så sätt ta våra kunder, partners och medarbetare till en ny nivå i hur man upplever sitt samarbete med oss.”

“Jag är väldigt glad och stolt att bli en del av Teleperformance Nordics team och delta i resan mot att bli ett digitalt välintegrerat företag som levererar digitala tjänster,” säger Robert Hagström. “Teleperformance är ett världsledande företag med en otroligt stark historik och mångårig framgång. Jag är hedrad att bli en del av det nordiska teamet inom digital transformation – ett team som redan idag består av väldigt erfarna och teknisk kunniga experter, som varit väldigt bidragande till regionens fina resultat och innovativa lösningar så här långt. Jag ser fram emot att arbeta nära med mitt team, våra olika ledningsgrupper och att få stötta våra kunder i deras egen resa mot digital förändring och kunna hitta nya möjligheter inom sin bransch, förbättra kundupplevelsen, öka effektivitet och generera mervärde.”