28
apr

Webhelp rekryterar 300 i Norrköping

WebhelpNordic meddelade nyligen att de öppnar ett kontor i Norrköping inom kort och nu ska man snabbt anställa ett 60-tal medarbetare till kontoret i ProNova. – Det här kan vara ett bra instegsjobb för unga och vi hoppas att närheten till universitetet ska gynna oss, säger Arvid Svensk, operativ chef WebhelpNordic. Jag kan tänka mig att många studenter tycker att det här är ett bra extrajobb och våra grundkrav är svenska och engelska och sedan internutbildar vi våra medarbetare.

WebhelpNordic finns nu på elva orter i landet och man jobbar åt företag som behöver hjälp med olika typer av kundservice, både via telefon och webb. Företaget är franskägt och del av en internationell koncern och planerna för Norrköping är både stora och långsiktiga.


Rekrytering. 
Sofia Stridh och Arvid Svensk från WebhelpNordic börjar nästa vecka rekrytera det 60-tal personer som får jobb när företaget öppnar i Norrköping i juni.

– Vårt företag har vuxit enormt mycket de senaste åren. Både organiskt och via uppköp, säger Arvid Svensk. I Sverige jobbar vi med den nordiska marknaden och vår satsning på ett kontor i Norrköping är långsiktigt. Vi ska växa här och kommer att ha 200-300 anställda här.


Den kund som WebhelpNordic ska serva från Norrköping är fortfarande hemlig men klart är att servicefunktionen ska vara bemannad klockan 8-20.

– Vi söker olika kompetenser till vårt nya kontor, säger Sofia Stridh, WebhelpNordic. Man ska kunna interagera med kunden och ha ett eget driv och gärna en känsla för försäljning också.

WebhelpNordic hyr cirka 450 kvadratmeter av Klövern och lokalerna går att växa i om det behövs. Just nu byggs lokalerna om för att bli ett bra kontorlandskap och det var glada och stolta representanter från kommunen som tog emot och visade runt på fredagen.

Utsikt. 
Näringslivsdirektör Pontus Lindblom t h var med och visade runt i Webhelp Nordics lokaler i Norrköping. T v operative chefen Arvid Svensk som flyttar in med personal i sommar.

– Vi har fört en diskussion med WebhelpNordic i tre år och är förstås jätteglada att de nu är här, säger näringslivsdirektör Pontus Lindblom. Det här företaget kompletterar Norrköpings näringsliv på ett förträffligt sätt.

Närheten till kunden och en stor arbetsmarknad har varit viktigt för WebhelpNordic när de valde etableringsort den här gången och Arvid Svensk förklarade att attraktiva lokaler också varit viktigt innan man bestämde sig för ProNova.

Inflyttning. 
På fredagen fick operative chefen Arvid Svensk en första titt på det som ska bli företagets kontor i ProNova i Norrköping.

– Det här är den roligaste veckan någonsin i näringslivets historia, sa kommunalrådet Reidar Svedal (L) när han mötte upp i Norrköping. Många bra saker har hänt som vi redan har berättat om och det känns fantastiskt roligt att WebhelpNordic valt Norrköping. Här kommer många unga med driv att få jobb och en bra väg in på arbetsmarknaden.

http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/har-ar-foretaget-som-ska-rekrytera-300-om4620255.aspx